sweet cookies

 BISZKOPTOWE SERCA 

Składniki

biszkopt:
  • 3 jajka
  • 1 szklanka mąki
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/3 szklanki wody
  • 2-3 łyżeczki gorzkiego kakao
krem:
  • marmolada do posmarowania (ok. 2 łyżki)
  • 120 g śmietanki kremówki 36%
  • pół paczki galaretki truskawkowej
  • 1/4 szklani wrzątku
  • 2 łyżki cukru
 

KROK 1

Biszkopt. Ubijam pianę z białek dodając cukier. Potem dodaję żółtka, wodę, mąkę i kakao i mieszam bardzo delikatnie. Przelewam do formy ok. 28x40 cm i wstawiam do nagrzanego do 200°C piekarnika. Piekę 17 minut.

KROK 2

Wycinam serduszka za pomocą wykrawaczy do kruchych ciastek

KROK 3

Smaruję marmoladą.

KROK 4

Ubijam kremówkę na bardzo sztywno razem z cukrem. Galaretkę rozpuszczam we wrzątku a jak lekko przestygnie to łączą ostrożnie ze śmietaną. I taką różową masą dekoruję serduszka. Dodatkowo można dodać owoce. Smacznego.
 


Dodaj komentarz






Dodaj

© 2013-2024 PRV.pl
Strona została stworzona kreatorem stron w serwisie PRV.pl