MIĘKKIE CIASTECZKA Z JABŁKAMI
Przygotowanie zaczynam od wymieszania mąki z jajkiem, drożdżami, cukrem i cukrem waniliowym. Ja dodałam drożdże suche, te wsypuję prosto do mąki. W przypadku drożdży świeżych najpierw je mieszam w kubeczku z łyżką wody i łyżeczką cukru. O tę łyżkę wody zmniejszam potem ilość śmietany. :) Do składników dodaję masło i śmietanę.
Całość zagniatam.
Jabłka kroję na 16 części lub w inne plasterki.
Ciasto wałkuję dość cienko, dzielę na kwadraty, układam jabłka. Każde posypuję odrobiną cukru i cynamonem. Zlepiam dwa rogi po skosie.
Takie rogaliki układam na blaszce i wstawiam do nagrzanego do 180°C piekarnika. Piekę 15 do 20 minut do zezłocenia, czas zależny jest od wielkości rogalików. :) Posypuję cukrem pudrem, smacznego!
W trosce o komfort korzystania z naszego serwisu chcemy dostarczaÄ Ci coraz lepsze usĹugi. By mĂłc to robiÄ prosimy, abyĹ wyraziĹ zgodÄ na dopasowanie treĹci marketingowych do Twoich zachowaĹ w serwisie. Zgoda ta pozwoli nam czÄĹciowo finansowaÄ rozwĂłj Ĺwiadczonych usĹug.
PamiÄtaj, Ĺźe dbamy o TwojÄ prywatnoĹÄ. Nie zwiÄkszamy zakresu naszych uprawnieĹ bez Twojej zgody. Zadbamy rĂłwnieĹź o bezpieczeĹstwo Twoich danych. WyraĹźonÄ zgodÄ moĹźesz cofnÄ Ä w kaĹźdej chwili.